zaterdag 28 maart 2015

Canvas

Natuurlijk wil ik ook iets doen met die scraps die ik maak... Mijn eerste idee was ze op een canvas te verwerken. Ik wou wel de mogelijkheid om de scrap te kunnen vervangen.

Tot zo-even hingen er dus van die klassieke schilderijen in onze woonkamer van die stijl die je 25 jaar geleden aan de uitgang van de supermarkt voor een appel en een ei kon kopen... Ik was daar ZOOOO op uitgekeken ! Eentje is daarvan nu alvast definitief naar buiten verbannen en vervangen door een canvas van 40 X 50.
 
Ik heb het bij natuurlijke materialen gehouden. De canvas heb ik eerst bewerkt met twee lagen gesso. Een lint van jute er op en enkele houten figuurtjes.
 
De scrap heb ik vastgezet met uitgestanste hoekjes die ik door de canvasdoek heb vastgezet met splitpennen. Deze splitpennen waren origineel rood geverfd, maar dat rood heb ik er minuscuul afgeschuurd.
 
Hier nog enkele details:
 

 
Ik doe er gelijk ook nog even een foto van mijn eenvoudige paasversiering bij. Mijn man wou geen paasboom dit jaar, dus is het dit geworden:
 
Zelfde stijl als de canvas. Eenvoudig en natuurlijke materialen...

Volgende canvas staat al klaar om bewerkt te worden. alleen is deze 115 X 75 - hmmm daar gaan we dus nog even over nadenken :) :) :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen